Smittevernsplan for Håndballen i Alfhallen

Viktig informasjon fra Håndballstyret i forbindelse med  Covid-19. Denne vil omhandle kafè-driften, inngang og sekretæriatet. For kamper som skal gjennomføres i hallen vil det komme en egen plan. Trykk på LES MER og sett dere godt inn i planen. God trening!

2020-08-31
Håndballstyret

Ansvarlig for Håndballen: Lillian Willersrud

Ansvarlig under trening: Lagleder og trenere på aktuelle lag.

 

For kamper som skal gjennomføres i hallen vil det komme en egen plan. 

Denne vil omhandle kafè-driften, inngang og sekretæriatet.  Vi må få avklart forhold, slik som adgangskontroll av besøkende og om det faktisk er praktisk mulig for klubben å overholde kravene med inntil 200 personer i hallen. Situasjonen er i endring og krav kan bli lempet eller skjerpet med kort varsel. Vi får nå ha kiosken åpen, plan for hvordan å løse renhold og bemanning med b.l.a smittevernsleder og vakter på arrangementer arbeides det med. Dette kommer vi tilbake til. Avstandsmerking vil bli i orden i løpet av kort tid.

 

Det er utarbeidet egen instruks for tilsynsvakten, denne finnes på vaktrommet.

                                                    ------------------------------------

Trenere og lagledere har ansvar for sitt enkelte lag under sine treninger. Alle lagledere, trenere og styremedlemmer skal lese (hele) planen, forstå innholdet i planen og forplikter seg til å overholde denne. Hvis noe er uklart så må man spørre klubbens ansvarlige, ikke anta eller utføre tolkning av planen i egen favør. Ansvarlige må planlegge sine treninger for å avklare om de trenger flere voksenpersoner for å overholde kravene i planen. Vurderer man det slik at man ikke vil klare å følge planen, må trening utgå. Dersom planen ikke overholdes kan det medføre at klubben som helhet vil miste tillatelse til å avholde treninger og arrangement. Vi ber derfor de ansvarlige om å ta planen på alvor.

 

Foreldre og/eller tilskuere skal ikke oppholde seg i hallen under trening. 

Utøvere skal leveresog hentes utenfor hallen. 

Nye lag/grupper skal ikke gå inn i hallen før tidligere lag/gruppe har forlatt hallen.

Avslutt trening litt før slik at man får alle ut før neste gruppe har sin tid.

 

Trener for barnelag, 6-10 år, bør følge med på at barn ikke blir stående utenfor alene etter levering eller ved avslutning av trening. Det kan lønne seg å være to stykker for å både passe på levering/henting og at barna ikke er «høyt og lavt» mens de venter på å komme i gang. 1 meters regel gjelder før trening og i pauser for de under 19 år. 

 

Lag som deler halltid skal bruke skilleveggene i hallen, og forholde seg til sin del. Lagene som trener samtidig skal sørge for at de ikke entrer eller forlater hallen samtidig, slik at det oppstår trengsel, blanding av grupper og brudd på avstandsreglene.  Kun trenere går inn og ut av «lagerrommet» etter utstyr og baller, for å unngå blanding av grupper.

 

Garderober kan IKKE benyttes til å skifte i, alle må komme ferdig skiftet og sette igjen sko og bag i gangen.

 

Kommunen kan ikke vaske på kveldstid og i helger, så garderober bør inntil nærmere beskjed anses som ikke tilgjengelige. Vi har nå likevel fått lov å holde EN garderobe åpen, kun for håndvask, fylle vannflasker og toalettbruk. Det er tillatt å bruke handicap-toalettet.

 

Alle treninger bør legges inn som arrangement i Spond for de gruppene som bruker denne appen. Når arrangementet har startet er det mulig å velge «Registrer oppmøte».

Her bør oppmøte på utøvere registreres. Dette er for å overholde krav om smittesporing. Alle skal likevel og evt. i tillegg skrives på lister som ligger på bordet i

sekretæriatet, i blå perm. Anbefaler trener/oppmann til å lage navneliste i flere eksemplarer. Voksne som evt er hjelpetrenere skal også skrives opp, liste finnes på vaktrommet i den blå 

permen der.

 

Treninger skal ikke holdes med mer enn 20 personer til stede pr lag. Hall kan deles med flere lag, men skal da separeres ved hjelp av skillevegger. Spillere opp til og med 19 år kan trene tilnærmet normalt, under forutsetning av at man overholder retningslinjer og anbefalingene om gruppestørrelse på maksimalt 20 personer og faste grupper. Vi kan ha aktiviteter som duell- og spillertrening og at den faste gruppen kan spille treningskamp innad i egen gruppe. 

Man kan spille kamper/turneringer mot andre klubber/lag innenfor den enkelte region

 

Avstand mellom utøvere over 19 år skal være 1 meter, og aktiviteter og øvelser må planlegges i forhold til dette. Ikke alle typer øvelser kan utføres.

 

 

Trening utendørs gir en mindre smitterisiko. Dersom det er mulig bør man vurdere om man kan 

gjøre hele eller deler av treningen utendørs selv om hallen er åpen.

 

 

Håndhygiene utføres som et minimum:

• Før og etter treningsøkten

• Ved bruk av utstyr som har mye kontakt med ansikt og vurderes utvidet hygiene.

• Baller trenger ikke renhold utover vanlig praksis

. Dette indikerer at det må ligge en viss   ballhygiene til grunn, baller bør derfor vaskes minst 1 gang pr uke.

• Etter toalettbesøk

• Etter hosting/nysing

• Etter snyting

• Før og etter eventuelle måltider

 

Det er satt ut sprit ved inngang, denne skal benyttes ved ankomst i hallen, og når man går hjem etter trening.

 

Drikkeflasker er private og skal ikke deles. Flasker skal ikke samles i bærekasser o.l.

 

Utøvere må oppfordres til å forsøke å ikke ta seg i ansiktet, hoste i albuekrok og vaske hender etterpå. Vi må også unngå håndhilsing, klemming o.l

 

Utøvere med symptomer på sykdom skal ikke møte på trening. Symptomer kan være 

magesmerter, luftveissymptomer, hodepine og lignende. Styrkegrad på symptomer er ikke 

relevant, man skal være symptomfri for å delta på trening.

Dersom man har hatt symptomer, så skal man ha vært symptomfri minst 1 dag før man kan møte på trening. Utøvere som har covid-19 sykdom i hjemmet skal ikke møte på trening og er i karantene. Personer i karantene eller isolasjon skal ikke møte på trening.

 

Får man symptomer under trening skal man umiddelbart reise hjem eller bli hentet. Trenere må sørge for å ha kontaktinformasjon til foreldre tilgjengelig, dette skal være i Spond. Foreldre må også være informert om at de må være tilgjengelige for å evt. hente barn.

 

Utøver som får symptomer under trening skal holde minst 2 meter avstand og plasseres i eget rom frem til vedkommende kan hentes. Evt. toaletter og rom som benyttes av vedkommende skal stenges frem til det er vasket. Kommunen har ansvar for vask av lokaler og må dermed varsles om at det aktuelle rommet/toalettet trenger ekstra vask. Om vedkommende er et barn må det vurderes behov for voksenkontakt, herunder trøst, omsorg o.l. Etter slik kontakt må den voksne sørge for forsvarlig håndvask. Lillian Willersrud skal kontaktes på telefon 970 96670.

 

Når det gjelder barnegrupper bør man prøve å opprettholde en viss disiplin før og etter trening. Stans lek og løping rundt i hallen. Barn som ikke innretter seg kan ende opp med å bli sendt hjem. Treneren tar eventuelt slike avgjørelser, men det er hensynet til andre utøvere som veier tyngst.

 

Husk at 1 meters kravet kun er frafalt under selve treningsøkten.

 

Personer som møter med symptomer som hoste, rennende eller snufsete nese, magesmerter. o.l skal bortvises uavhengig av styrkegrad.

 

 

Alle som tilhører håndballgruppa skal gjøre seg kjent med denne planen, foreldre må instruere sine barn.

 

God håndballhøst alle sammen!

 

Håndballstyret 21.08.2020

 

    Hovedsponsor

Samarbeidspartner

Støttespillere

 

 

Kalender

Oktober
MTOTFLS
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket